237020 - Klassieke en vroegromantische uitvoeringspraktijk I
Soort cursus Webinar
Bestemd voor
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 15 mei 2023
Tijd (-en) 20.00 uur
Docent(-en) Rebecca Huber
Prijs Derden: € 0,00 / Leden: € 0,00
Uiterste inschrijfdatum14 mei 2023 23u00   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

‘Oude muziek’ omvat de afgelopen jaren meer dan middeleeuwen, renaissance en barok. Ook bij muziek uit latere periodes wordt de historische uitvoeringspraktijk bestudeerd. Musici en musicologen passen de theorieën over de uitvoeringspraktijk uit de klassieke periode toe op werken van componisten als Haydn, Mozart en Beethoven en werpen zo nieuw licht op hun muziek.
Rebecca vertelt er alles over in twee webinars. Ze geeft een overzicht van de veranderingen die plaats vonden in de korte overgangsperiode tussen de klassieke en romantische periode (1780-1820). Aan bod komt: het effect van de Franse revolutie op de uitvoeringspraktijk, Beethoven en het ontstaan van de ‘self made musician’ en een aantal prominente musici uit die tijd die traktaten schreven over stilistische gebruiken.
Na de webinars deelt Rebecca voor verdere verdieping een aantal artikelen en opnames die handig van pas komen tijdens de dagcursus op 27 mei, voor meer informatie en inschrijven .. meer informatie

bach familie oudemuziek
Rebecca Huber

Rebecca Huber is violiste en gespecialiseerd in historische uitvoeringspraktijk. Ze is een actieve vertolker van kamer-, orkest- en solorepertoire en geeft les aan musici over de hele wereld. Ze studeerde viool aan het Oberlin Conservatory of Music in de VS en vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Kati Debretzeni, waar ze haar master behaalde. Rebecca is artistiek leider en concertmeester van ensemble Heliosfero, dat concerten geeft in Europa en Mexico en een academie heeft voor jonge musici die oude muziek willen studeren, ongeacht het land van herkomst of economische situatie. Ze geeft concerten met tal van kamermuziekensembles en orkesten, waaronder B’Rock, het Ribatutta-ensemble en Richter-ensemble en werkt ook regelmatig samen met Opera2day en ze speelt ook graag hedendaags repertoire. Rebecca is regelmatig in de Verenigde Staten en Mexico, met ensembles als Sarasa in Boston, Ars Lyirca in Houston, en het barokorkest van de Universiteit van Mexico-Stad. Ze is docent strijkkwartetten aan de afdeling oude muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.