234291 - Schubertiade
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor instrumentalisten, max. 1 pianist. Er zijn drie plaatsen vrij voor goede beginners. VOL VOOR PIANO, FLUIT, CELLO en KLARINET.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 09 november 2023
Tijd (-en) 10.30-16.30 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Peter van Os
Prijs Derden: € 115,00 / Leden: € 100,00 / T/m 30 jaar: € 50,00
N.B.: De prijs is inclusief koffie/thee en lunch
Max. aantal deelnemers24
Uiterste inschrijfdatum07 november 2023   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

De term Schubertiade ontstond begin negentiende eeuw toen Franz Schubert huiskamerconcerten organiseerde voor zijn vriendenkring van collega-componisten en musici. Tegenwoordig worden Schubertiades nog steeds georganiseerd. Het zijn meestal informele bijeenkomsten waarop ongedwongen gemusiceerd wordt door amateurs. Voor deze ‘liefhebbers' met brede muzikale belangstelling staat samenspel voorop! We spelen in een gemengd ensemble dan ook een zeer gevarieerd programma dat bestaat uit klassieke muziek, volksmuziek van Ierland tot de Balkan, nostalgische filmmuziek, chansons en misschien nog wel meer. Peter van Os neemt het stokje over van Christine Brandenburg! Je krijgt de bladmuziek van tevoren toegestuurd ter voorbereiding.

N.B. Er zijn dit seizoen twee dagcursussen Schubertiade, op 9 november 2023 en 7 maart 2024. Als je aan beide dagen meedoet krijg je € 10 korting op de 2e cursusdag. De korting wordt na inschrijving toegekend.

Reacties van cursisten

'Peter van Os gaf lekker losjes, vrolijk en swingend les. Hij had prachtige arrangementen gemaakt, het was genieten!'
'Een geweldige docent: geduldig, deskundig, creatief en heel stimulerend.'

julius-schmid-schubertiade-detail-2d668c-640 Franz_Schubert_by_Wilhelm_August_Rieder_1875_cropped
Peter van Os

Peter van Os studeerde accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano, ensembleleiding en arrangeren. Zijn repertoire bestaat uit hedendaags-klassieke muziek, theatermuziek en (balkan)folklore. Als muzikant en componist werkte hij mee aan diverse jeugdtheaterproducties van o.a. Frank Groothof en Opera Xynix. Hij maakte twee producties met zijn eigen jeugdtheatergroep Theater Trovato. Peter geeft accordeonles en workshops balkan en klezmer aan diverse instellingen voor kunstzinnige vorming.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
Muziekweek van Aznavour tot Zelenka Muziekweek van Aznavour tot Zelenka

Een week voor de avontuurlijke muziekliefhebber! Muziek in de meest uiteenlopende stijlen en genres: van barok tot hedendaagse muziek en van wereldmuziek tot jazz. Voor geïnteresseerden staan ook wereldmuziek, jazz en improvisatie op het programma. We hanteren allerlei samenstellingen en werkvormen, zodat iedereen optimaal wordt bediend. Groot orkest, koor, kamermuziekensembles, zowel vocaal als instrumentaal, alles is denkbaar... lees meer

Locatie: Eigentijdserf, Westelbeers

Data: 21 juli 2024 t/m 26 juli 2024