234320 - Back on track met de klassieke (Spaanse) gitaar   GEANNULEERD
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor gitaristen. Je moet noten kunnen lezen of uit akkoorden kunnen spelen.
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪
Datum 14 januari 2023
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Marion Schaap, Peter Constant
Prijs Derden: € 110,00 / Leden: € 100,00 / T/m 30 jaar: € 50,00
N.B.: De prijs is inclusief koffie/thee en lunch
Max. aantal deelnemers22
Uiterste inschrijfdatum14 december 2022   

Deze cursus is bedoeld voor gitaristen die nieuwe input en verdieping zoeken of hun gitaarspel weer willen oppakken. De docenten nemen een schatkist aan mixed-level meerstemmige muziekstukken mee, van barok tot tango, die in een korte tijd lekker gaan klinken! We beginnen de dag met een warming-up. Je krijgt oefentips en advies over onder andere houding, samenspel en techniek. En je mag je eigen vragen stellen, over bijvoorbeeld repertoire en onderhoud van je instrument. De docenten geven tips op ieders niveau zodat alle spelers hun vaardigheden uit kunnen breiden. Je krijgt de muziek toegestuurd ter voorbereiding.
Je bent van harte welkom als je redelijk noten kunt lezen en/of akkoorden kunt spelen. Denk aan een speelniveau vanaf ongeveer 2 á 3 jaar gitaarles. Na aanmelding vul je een vragenlijst van de docenten in zodat de docenten je niveau en ervaring nog beter kunnen inschatten. 

.. meer informatie

3939_Zoo Guitar in zee - foto Claudia Kamergorodski guitars-acoustic-music-instrument
guitar-strings-music-gaming-royalty-free-thumbnail sv234792-image-kwvu8red
Marion Schaap

Marion Schaap studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Wim Pfister en Lex Eisenhardt en vervolgens bij Benjamin Verdery aan Yale University, waar ze in 1992 het Master of Music diploma behaalde. Ze gaf les aan Melbourne University in Australië en nam een tweetal CD’s voor Naxos op met muziek van De Falla en Strawinsky en een CD met eigen bewerkingen samen met shakuhachi (japanse bamboefluit) meester Andrew Macgregor. Het Amerikaanse tijdschrift Soundboard Magazine beschreef haar spel als ‘truly exciting, very moving and sincere’ en displaying a great dynamic range with no fear of taking risks'.
Met Peter Constant vormt zij sinds 1991 het Z.o.o. guitar duo. Het duo verscheen op talloze Nederlandse en internationale podia en speelde samen met onder meer gitarist Izhar Elias, het Groningen Gitaarduo, pianist Edward Janning (Erard ensemble) en celliste Olga Dowbusch-Lubotsky. Het duo bracht 15 CD’s uit, waaronder de Inventionen van J.S. Bach in een unieke weergave op requinto- en baritongitaren en Sofia Gubaidulina’s monumentale compositie Repentance. Daarnaast vormt het duo de artistieke leiding van Stichting Gitaarorkest Nederland.
Marion heeft zich altijd sterk betrokken gevoeld bij het gitaaronderwijs. Ze heeft diverse schoolconcerten gegeven en cursussen ontwikkeld voor (gitaar)docenten. Sinds 2016 geeft ze les aan het Conservatorium van Amsterdam. Voor meer info klik hier.

Peter Constant

Peter Constant studeerde af aan de Australian National University en behaalde daarna zijn ‘Master of Music’ aan Yale University in Amerika. Sinds ruim 20 jaar in Nederland gevestigd, concentreert Peter zich hoofdzakelijk op het Z.o.o. guitar duo, met Marion Schaap, dat regelmatig te horen is op Nederlandse podia, zoals het Grachtenfestival, het Peter de Grote Festival en het Concertgebouw te Amsterdam. Daarnaast heeft hij gemusiceerd met talloze bekende artiesten waaronder zangeres Cora Burggraaf, cellist Olga Dowbusch-Lubotsky, het Groningen Gitaarduo en de Gitaarsalon Roadshow.
Peter staat bekend als een inspirerende dirigent, pedagoog en ambassadeur voor de klassieke gitaar. Zo heeft hij zowel het Nederlands- als het Europees Jeugd Gitaar Orkest gedirigeerd en heeft hij de artistieke leiding in handen van Stichting Gitaarorkest Nederland. In 2011 dirigeerde hij maar liefst duizend gitaristen in het Olympisch Stadion van Berlijn, tijdens het World Culture Festival. In 2019 begint Peter als docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voor meer info klik hier.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
Introductie in Zuid-Amerikaanse ritmiek VIDEOLESSEN Introductie in Zuid-Amerikaanse ritmiek VIDEOLESSEN

Ritmische scholing en een introductie in Zuid-Amerikaanse ritmiek door Michael de Miranda in drie videolessen van een uur. Bij elke les krijg je een bladmuziekbijlage. Deze lessen zijn voor zowel beginnende als gevorderde spelers interessant. Les 1: Ritmische basiskennis en Cubaanse ritmesles 2: 6/8 en 12/8 maatsoortenles 3: Braziliaanse ritmes.Onze videolessen zijn professionele filmopnamen van lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. Het is niet live! Bekijk de teaser... lees meer